Op dinsdag 14 november 2017 gingen de klassen 3AW en 4AW (aso wetenschappen) naar de tentoonstelling "Vlaamse bewustwording in de Groote Oorlog". Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Curieus Kalmthout en herdenkt hiermee de vele slachtoffers van Wereldoorlog 1. 

Op vrijdag 10 november zijn de leerlingen van 5 THT op verkenning getrokken langs “Den Doodendraad”.

“Den Doodendraad” volgde de grens tussen België en Nederland en stond onder hoogspanning (2000 volt). Deze draad moest het smokkelen, desertie en doorsturen van spionnen verhinderen.

Aan het station van Heide brachten de leerlingen hulde aan de bevrijders van Kalmthout in 1944.

Het was een leerrijke en sportieve namiddag.

Meer dan 20 leerlingen van Gitok zijn duidelijk: ze willen naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ‘Euroscola’.

In de nabijheid van onze school bevinden zich tal van nieuwbouwprojecten. In de nieuwe wijk Kalmthout-West hebben de leerlingen van 5BHBA, 5e jaar beroeps houtbewerking A, een bezoek gebracht aan een woning in de ruwbouwfase. Daar kregen de leerlingen een duidelijk beeld van een muuropening en de muuropbouw. Daarnaast zagen ze ook het belang van het correct plaatsen van isolatie. 

Daarna hebben de leerlingen ook zelf de handen uit de mouwen gestoken en de muuropeningen opgemeten. 

Op 10 oktober 2017 volgde de klas 6BHBB, 6e jaar beroeps houtbewerking B, een opleiding 'parket leggen'. De opleiding startte met een theoretisch gedeelte. Daarna moesten de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken. Voor de leerlingen het goed en wel beseften waren ze zelf parketvloeren aan het leggen. Daarna werden deze ook nog netjes afgewerkt en ingeolied.

Ben je benieuwd naar het resultaat? Breng dan zeker een bezoek aan de opendeurdag van 22 april 2018. 

In onze huidige samenleving zijn technologie en het gebruik van nieuwe media niet meer weg te denken, sterker nog: het maakt ons leven een stuk makkelijker. Gitok helpt graag mee om iedereen hiervan te laten profiteren en geeft workshops tijdens de digitale week van Digidak.

 

Op vrijdag 29 september waren de weergoden ons gunstig gezind. Gelukkig, want we trokken er met de fiets op uit naar Bergen op Zoom.

De leerlingen van 3BH bezochten vorige week de Kalmthoutse Heide. Onder leiding van De Vroente mochten de leerlingen in een boom kruipen, rollen in het zand en gingen ze zelfs op zoek naar dierensporen. Kortom allerlei activiteiten die je als jongere eens moet doen. 

Uiteraard werd er ook heel wat bijgeleerd over de bomen die ons van voldoende hout voorzien. 

Het werd een hele leuke uitstap, waarbij de leerlingen elkaar ook heel wat beter leerde kennen. 

Op dinsdagvoormiddag fietsten de leerlingen van het 6de jaar elektromechanica, samen met enkele leerkrachten, in de dichte mist richting industrieterrein Rijkmaker te Essen. Op het programma stond een bedrijfsbezoek bij A-VT Europe Nv in het kader van de geïntegreerde proef voor dit schooljaar. A-VT is gespecialiseerd in heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat.

Op 25 september 2017 trokken de klassen 5BHBA en 5BHBB, bsohoutbewerking, met de fiets naar Augustijns Keuken. Ze werden er met open armen ontvangen. 

De leerlingen en leerkrachten kregen, zowel voor als achter de schermen, een uitgebreide en boeiende rondleiding doorheen het bedrijf. Het werd een leerrijke dag. 

SMARTSCHOOL

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be